Series

Ambachten

De serie legt mensen met een ambacht vast. Trots en zelfvertrouwen zijn de kernwoorden. Kleding en het gereedschap zijn de enige houvast.

Vakmanschap

Puur vakmanschap dat al meer dan negentig jaar bestaat. www.kenselaarmeubelrestauratie.nl

Muscles

De jong adolescenten raken steeds meer bewust van hun fysieke zijn. Een onderdeel daarvan is het laten zien van spieren. Aanspannen, lunges, oppompen, squats, planken en showen. Zien en gezien worden: niets is in de tijd veranderd!

Poelenburcht

Tijdens de corona-periode hebben kinderen online les gekregen. Met iphone, laptop en oortjes hebben zij de lessen gevolgd. Veel kinderen hebben dat thuis gedaan aan de keukentafel met snelle wifi-verbindingen in relatieve rust en met hulp van ouders.

In Poelenburg en Peldersveld is een groep kinderen die dit alles ontbeert. Thuis is het te druk of te klein, moeten ouders werken of kunnen de kinderen niet met de lesstof helpen of ontbreekt het internet. Zij moeten het zelf doen en uitzoeken.

Daarom waren de deuren van buurtcentrum de Poelenburcht open voor kinderen die vrijwillig in rust, met vriendjes en vriendinnetjes en met begeleiding van Aziz en anderen met veel plezier en serieuze inzet de lessen volgen, structuur en hulp krijgen in een niet-schoolomgeving. De kinderen zijn vrolijk en serieus bezig met hun lessen. Misschien lijkt het soms niet zo vanwege hun fysieke houding, hun zitplek en hun mimiek, maar vertrouw me: Ze waren het echt! De kleintjes en de pubers.